Infoa jalkapallotoiminnasta

Uusille pelaajille ja vanhemmille 

Tervetuloa Vihreä-Valkoiselle tielle!

Junioritoiminta

Kisa-Veikot jalkapallo

Perinteinen turkulainen jalkapalloseura,  Turun Kisa-Veikot ”Kisurit”

 

Kisa-Veikot on tarjonnut turkulaisille, erityisesti lapsille ja nuorille, vaihtoehtoja liikkumiseen, harrastamiseen ja kilpailemiseen eri lajeissa jo yli 90 vuotta. Seura on perustettu 1930 ja jalkapallotoiminta on ollut mukana alusta asti. 

 

Suuntaamme katsemme tulevaisuuteen. Seuran tavoitteena on paikallisen jalkapallotoiminnan pitkäjänteinen kehittäminen. Kehittyäkseen ja kehittääkseen toimintaansa ja alueen olosuhteita, paikallinen urheilutoiminta kaipaa mukaansa paikallisia toimijoita. Mitä enemmän meitä on, sitä enemmän voimme vaikuttaa oman asuinalueemme olosuhteiden, seuratoiminnan ja liikuntaympäristön kehittämiseen. Kaikki joukkueitten edustajat pääsevät mukaan seuran jalkapallotoiminnan suunnittelemiseen. 

 

Valmentajia, joukkueenjohtajia, huoltajia ym. tarvitaan mukaan. Parhaat kokemukset joukkueitten perustamisesta ja toimivuudesta ovat tulleet nimenomaan silloin, kun toimintaan tullaan alueilta mukaan suurella pelaajamäärällä toimijoineen. 

 

Poikien ja tyttöjen joukkueisiin mahtuu mukaan uusia pelaajia. Prinsesessafutis ja tyttötoiminta laajenee vauhdilla; kaudella 2024 piirin sarjoissa mukana neljä tyttöjoukkuetta. Tyttöjen ikähaarukka 6-15v. 

Pojat -09, -10, -11 -12, -13, -14, -15, -16, -17 ja -18 syntyneet muodostavat omat joukkueet ja pelaavat alueen piirisarjoissa. Perhefutiksessa on tulossa jo kuudes kesäkausi.

 

 

Omat toimitilat:  Urheilutalo Rientola

 

Seuran jalkapallotoimintaa ohjeistaa sisäinen Kisurilinjaus: Vihreä- Valkoinen tie ViVa. Lisäksi tulevaisuudessa on tarkoitus erityisesti panostaa pelaajakehitykseen, sekä yksilökeskeiseen valmennukseen SPL:n uuden valmennuslinjan mukaisesti. Pelaaja on aina keskiössä.


Kisurit mukana jalkapallo- ja urheilutoiminnan kehittämisessä; Seuran jäsen ja pelaaja Ari Murtonen on jäsenenä Suomen Palloliiton liittohallituksessa ja on toiminut  mm. SPL:n Länsi-Suomen piirin puheenjohtajana. (Lisäksi Murtsi on aikaisemmin toiminut mm. Suomen naisten maajoukkueen joukkueenjohtajana ja apuvalmentajana, piirijoukkueen valmentaja, sekä SPL:n Turun piirin tyttö- ja naisjalkapallon pelaajakehitys- ja huippujalkapallotyöryhmän vetäjänä). Seura on lisäksi mukana SPL:n eri koulutustapahtumissa, sekä monissa eri hankkeissa.

Kisurit on kasvattajaseura:
- FairPlay, oma ViVa-linjaus; Vireä-Valkoinen tie
- valmennusopas ja oma maalivahtiopas (sisältöasiantuntija Jorma Palonen).
- Kisureissa voit harrastaa jalkapalloa junnusta vaariin. Tulevaisuudessa myös minnistä muoriin. 

Futsal vahvasti mukana toiminnassa; Futsalissa junioreissa useita piirin mestaruuksia ja miehillä menestystä futsal cupeissa. Haluamme tarjota nuorille pelaajille mahdollisuuden futsalin huipulle; U21-futsal liigajoukkue futsalin U21 SM sarjassa kahdella kaudella, jossa pistepörssin kaksoisvoitto ensimmäisellä kaudella. Mahdollisuuksien mukaan jatkamme U21/U19/U17-futsaltoimintaa jatkossa. Miesten joukkueet ovat viime vuosien aikana pelaneet futsal kakkosessa, kolmosessa, sekä miehet2 futsal nelosessa. 

Edelleenkin tavoitteena on antaa mahdollisuus ja innostaa elinikäiseen liikuntaharrastukseen jalkapalloilun parissa, mutta myös kannustaa pelaajaa omien kykyjensä mukaisesti huippu-urheiluun. Pienen seuran kautta tosiaan voi ponnistaa myös jopa suomalaisen jalkapalloilun huipulle ja kansainvälisille kentille. Hyvänä esimerkkinä Runosmäestä maalivahti Otso Virtanen (-94), joka koripallon ohella jatkoi jalkapalloa Kisureissa. Turusta Veikkausliigaan IFK Marienhamniin, josta tie vei kansainvälisille kentille ammttilaiseksi Skotlantiin FC Hiberniaan. Otso pelasi myös useita nuorten maaotteluja, sekä nousi Pikkuhuuhkajien, U21-maajoukkueen ykkösmaalivahdiksi vuonna 2016. Vuonna 2023 Otso pelaa Veikkausliigaa Tampereen Ilveksessä.

New Wave: - perhefutis, - prinsessa- ja tyttöfutis, - ritari- ja poikafutis
Muutamia esimerkkejä tulevista ja käynnissä olevista projekteista ja hankkeista
- kaudella 2017 mukana SPL:n poikajalkapallon kehityshankeessa.

- kaudella 2018 mukana SPL:n perhefutishankkeessa, sekä mukana Lupaus Innosta – lasten liikunnan laatutekijät hankkeessa.

- Kisa-Veikot valittu 2018 Varsinais-Suomen Urheilugaalassa Turun kaupungin vuoden 2017 yhteistyöseuraksi.

 

Liikuntapalvelukeskuksen kanssa yhteistyössä

- Mihi.fi; 13-19-vuotiaat ja Kunnon Äijät

- kouluyhteistyötä Liikkuva Koulu - kerhot; harrastamisen Turun mallin kerhot

toimintapäiviä ja lajiesittelyjä

 

- kaupunginosaviikot

- syysmarkkinat

- paikallisten olosuhteiden kehittäminen; lähikentät. 

- ja paljon muuta


Joukkuetoiminta
Ikäluokan joukkueet toimivat pääsääntöisesti yhden organisaation alla. Joukkueita muodostetaan pelaajamäärän mukaan sopiva määrä, jotta kaikki saavat paljon peliaikaa. Joukkueet voivat pelata eri sarjamuotoja. Osa myös mukana, futsalin lisäksi, paikallisissa talvisarjoissa.  Tavoitteena on tarjota kaikille halukkaille mahdollisuus harrastaa jalkapalloa tavoitteidensa ja taitojensa edellyttämällä tasolla, omalle huipulle.

Lisätietoa toiminnasta:
Turun Kisa-Veikot "Kisurit"
Rauno Help, 050 5247141, rauno.tukv@gmail.com

Urheilutalo Rientola, Pulmussuonkatu 86, 20360 Turku