Junioritoiminta

Juniorien Toimintaperiaatteet

 

Yleiset toimintalinjat muotoutuvat SPL:n nuorisotoimintalinjan ja KaikkiPelaa-ohjelman periaatteiden mukaisesti. Palloliiton nuorisotoimintalinjaus on liiton nuoriso-, maajoukkue- ja koulutustoiminnon yhdessä laatima julkaisu, jossa linjataan suomalaisen lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen periaattaatteet ja tavoitteet.

Seuran junioritoiminnan tasolla tavoitteena on ylläpitää ja kehittää valmennuksellisesti ja kasvatuksellisesti tasokasta, rehtiä, iloista ja mukaansatempaavaa, lasten ja nuorten ehdoilla tapahtuvaa urheilutoimintaa. Myönteinen, avoin ja innostava ilmapiiri, jossa on hyvä joukkuehenki ja toiminta on haasteellista sekä jalkapallotaitoja kehittävää.

Edelleenkin tavoitteena on antaa mahdollisuus ja innostaa elinikäiseen liikuntaharrastukseen jalkapalloilun parissa, mutta myös kannustaa pelaajaa omien kykyjensä mukaisesti kilpa- ja huippu-urheiluun, omaa tahtia huipulle.

Muiden lajien harrastaminen sallittua ja suotavaa D- ja C-junioreissa. Tutustu Harri Hakkaraisen kalvosarjaan Fyysinen kehitys ja kilpaurheilu.

Kisurien pelaajapolku

 

Kisurilinjaus; Vihreä–Valkoinen tie; ViVa

 

Kisuri-linjaus; Vihreä – Valkoinen tie (ViVa) on Turun Kisa-Veikkojen jalkapallotoiminnan ohjeistus valmentajille, joukkueenjohtajille, huoltajille, vanhemmille ja kaikille, jotka ovat mukana seuramme toiminnassa. Ohjeistuksen tarkoituksena on määritellä yleislinjat ja antaa ohjeita kuinka Kisurien jalkapallojunioreissa toimitaan. Ohjeistus tuo esille näkymän jalkapalloiluun liittyvän tulevaisuuden tuomasta elinkaaresta, mahdollisuuksista ja eri vaihtoehdoista seurassamme. Linjaukseen on koottu pelaajan, joukkueen ja seuran toiminnan kannalta keskeiset asiat.

Ohjeistus jakautuu kolmeen eri aineistoon;

Yleiset toimintaperiaatteet ja linjaukset (1), valmennusaineisto (2), josta on lisäksi tehty erillinen maalivahtiopas (3). Valmennusaineisto on tehty kilpatoimintaan suuntaavan vaihtoehdon pohjalta taidon opettamisen tueksi, harjoittelun ja toiminnan suunnitteluun.

Tavoitteena on tarjota kaikille halukkaille mahdollisuus harrastaa jalkapalloa tavoitteidensa ja taitojensa edellyttämällä tasolla. Siten kilpatoiminnan rinnalla kulkee aina mahdollisuus kevyempään malliin harrastetasolla.

Pyrkimyksenä on lisäksi hälventää epätietoisuutta ja poistaa epäselvyyksiä, joihin käytännön toiminnassa voidaan törmätä. Vähintään yhtä tärkeää on myönteinen, avoin ilmapiiri ja keskustelu asioista.

Näin on meidän kaikkien mahdollista kehittyä ja nauttia olostamme Kisurien junioreissa ja seuran toiminnassa.

Seuran tavoitteena on paikallisen toiminnan pitkäjänteinen kehittäminen. Visiona on uuden vuosituhannen toimiva, omaa toimintaansa kehittävä ja menestyvä urheiluseura.

 

Yleistä tietoa seuran jalkapallotoiminnasta

PDF-tiedostoJalkapallotoimintaa.pdf (637 kB)