Historia 


"Seuran historiaan mahtuu laaja joukko urheilulajeja aina nyrkkeilystä pöytätennikseen. Seuran riveistä on noussut sekä kansainvälisesti että kansallisesti menestyksekkäitä urheilijoita. Unohtaa ei pidä myöskään Kisa-Veikkojen näyttämöä. Harvassa urheiluseurassa Suomessa on yli yhdeksänkymmenen vuoden ajan toiminut aktiivinen näyttämötoiminta. Urheilutalo Rientola on koko seuran pitkän historian ajan ollut hyvin tärkeä tekijä Kärsämäen työväestölle. Kaikesta tästä muodostuu arvokas kokonaisuus, joka ansaitsee tulla myöhempien sukupolvien tietoisuuteen.

Tänä päivänä Kisa-Veikot tarjoaa toimintaa niin lapsille kuin senioreille. Seura on niin sanottu kasvattajaseura, joka kouluttaa nuoria urheilijoita suomalaisen urheilun huipulle, mutta joka tarjoaa liikuntamahdollisuuksia ja yhdessäolon elämyksiä myös kilpaurheilusta vähemmän kiinnostuneille."

Lähde: Talonen, Jyrki. Kärsämäestä Kajahtaa! Työväen urheilua ja työväen teatteritoimintaa Turun Kärsämäessä, Turun Kisa-Veikot 70-vuotta 1930-2000.


Rientola 1960 -luvun mittavan peruskorjauksen jälkeen. Kuva: TuKV:n arkisto