95 vuotta 2022


Näyttämön 95-vuotisjuhlavuoden näytelmänä oli "Tapaus Afterdawn", joka on kauhean hauska tarina tuonpuoleisesta. Näytelmän on kirjoittanut Saija Viljanen ja sen ohjasi Leena Siren.


Palataan vuoteen 1969, jolloin ihminen ensi kertaa tallusti kuussa ja new age -filosofia kukoisti kuin keväinen kukkanen. Meedio Lydia Afterdawn pitää trendikästä praktiikkaansa vanhassa kartanossa Mystic-nimisessä kaupungissa. Asiakkaita käy niin kädestä ennustamisessa, tarot-luvuissa sekä erityisesti intensiivisissä spiritistisissä istunnoissa, olkoonkin että kyseinen rouva Afterdawn on vain ovela ja huikaisevan itsekeskeinen huijari, jolla ei ole aavistustakaan tuonpuoleisen todellisesta olemuksesta.


Aisaparina Lydia Afterdawnilla on taloudenhoitaja rouva Nimsby, joka hänkin on luonteeltaan kierompi kuin korkkiruuvi ja päättänyt ilmiantaa emäntänsä toiminnan kyseenalaista mainetta niittävälle lehdelle, joka paljastaa kunnon juorumagasiinien tavoin yliluonnollisten ilmiöiden hyväksikäyttäjät ja muut huijarit - vleläpä hyvää palkkiota vastaan.


Eräänä synkkänä ja syksyisenä perjantaina Afterdawnin kartanossa saa alkunsa peruuttamaton hullunmylly, jossa loppuviimeksi kaikki huijaavat kaikkia, jokainen on epäilty, mutta vain yksi on... murhaaja.


Ai niin. Tämän kaiken alla on vielä ne kartanon kummituksetkin.


Näytelmän esitysoikeuksia valvoi Suomen Näytelmäkirjailijaliitto

Tapaus Afterdawn -näyttelijät