SJL tiedottaa: Kaksi Karjala-turnauksen pelaajista aloittanut kiekkouransa Turusta - K-67:n ja Kisureiden juniorit saattopuuhissa Ruotsi-ottelussa

12.11.2018


Suomea Karjala-turnauksessa edustaneista pelaajista kaksi on luistellut kiekkouransa ensipotkut Turussa: Mikko Lehtonen on K-67:n kasvatti, Veli-Matti Vittasmäen ensimmäinen seura on puolestaan Turun Kisa-Veikot. Suomen kohdatessa Ruotsin Karjala-turnauksen isänpäivän päätösottelussa, jokainen kokoonpanossa ollut suomalaispelaaja luisteli jäälle jääkiekkouransa ensimmäisestä seurasta paikalle saapuneen juniorin kanssa. Jääkiekkoliiton vuonna 2007 aloittama perinne kunnioittaa seuroissa tehtävän juniorityön merkitystä huippukiekkoilun perustana. Oma seurapaita päällänsä edustaneet juniorit olivat jäällä ottelun alkuseremonioiden ajan, ottelun alkaessa juniorit siirtyivät katsomon puolelle kannustamaan omia suosikkejaan. Aiemmin päivällä juniorit pääsivät vierailemaan Leijonien kopissa, jossa heidät kuvattiin Leijona-pelaajien kanssa. Turusta kutsun Leijonien vieraaksi ja kunniatehtäviin ennen isänpäivän Ruotsi-ottelua olivat saaneet 08-ikäluokan juniorit Arttu Koret (K-67) ja Onni Viikari (TuKV).

Karjala-turnauksessa Kisureita edustamassa

 

Pääsin edustamaan Kisureita Suomi – Ruotsi -ottelun lähtöseuraesittelyyn Karjala-turnaukseen. Maajoukkuepuolustaja Veli-Matti Vittasmäki oli aloittanut uransa myös Kisureissa.

 

Menimme ensiksi Hartwall-arenan alakertaan kokoontumiseen. Sieltä menimme Leijonien pukukoppiin, jossa meille kerrottiin asioita pukukopista ja huoltohommista. Sitten tulivat pelaajat ja oman saatettavan pelaajan kanssa sai jutella ja pyytää nimmarin. Pelaajan kanssa otettiin myös yhteiskuva. Oli kiva nähdä maajoukkueen pukukoppi.

 

Sen jälkeen menimme hallin tyhjennyksen ajaksi Suomen Jääkiekkoliiton toimistoon, jossa oli vaikka mitä palkintoja ja sieltä sai limpparia. Sitten käytiin syömässä välipalaa.

 

Sitten mentiin taas alakertaan ja laitettiin luistimet jalkaan. Odottelimme pukukoppikäytävällä pelaajia aika pitkään. Kun pelaajan nimeä kuulutettiin, niin luistelin pelaajan edellä siniviivalle riviin. Oli hienoa olla jäällä kun halli oli täynnä katsojia. Sitten kun kaikki olivat jäällä, kuuntelimme Ruotsin ja Suomen kansallislaulut. Laulujen jälkeen luistelimme pois jäältä. Lopuksi siirryimme yläkatsomoon seuraamaan peliä. Suomi voitti 3 – 0.

 

Onni Viikari Kisurit-08